Ütlek, fekszel

 

Saját fia szúrta hason a nyugdíjas hölgyet. A férj megverte a feleségét. Az anya lelkileg terrorizálja gyermekeit.

 

Lassan minden napos hírek. Többnyire alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt cselekszenek így az elkövetők. A lelki deformitások, neurológiai esetek is gyakoriak. A lelki terrornál – ami néha rosszabb egy-egy pofonnál – hozott minták a felelősek, és/vagy a gyenge jellem.

 

Mire az esetekre fény derül, addigra elfajulnak a dolgok a családban, megnyomorodnak lelkileg a sértettek, vagy meghalnak. A félelem és a tehetetlenség érzése miatt nem szólnak az áldozatok, inkább csendben tűrnek.

 

Pedig már az első alkalomnál fel kellene lépni a bántalmazás, bántalmazó(k) ellen. Testi sérülés esetén orvossal megnézetni (ő is értesíthet hivatalos szervet), szólni egy barátnak, rokonnak és természetesen a felelős hivatalnak, akár a Rendőrségnek.

 

Szóbeli elnyomást nehezebb orvosolni, de ugyanolyan fontos. Hosszú távon kikezdi az elszenvedőjét, de a terrorizáló is sérült, mindenképp szakember segítségére szorulnak.

 

Első lépés a felismerés, majd tudatosítani a támadóban a helyzet súlyosságát, és felszólítani: hagyja abba. Amennyiben nem jár sikerrel ez a mód, akkor kell bevonni külső embereket.

 

Kár hetekig, hónapokig abban reménykedni, hogy abbamarad, vagy magunkat hibáztatni. Drasztikus megoldás kell, fellépés kell. Cselekedni, erőszak nélkül.

 

Mesi

Szerző: MCIS  2011.08.04. 15:54 Szólj hozzá!

Címkék: család erőszak lélek családonbelüli lelkiterror

A bejegyzés trackback címe:

https://mcis.blog.hu/api/trackback/id/tr1003125699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása