Tanulj, ne dolgozz!

Munkanélküliség Magyarországon

 

Manapság egyre kevésbé ciki, ha valaki azt mondja magáról, hogy munkanélküli - már olyan általános és mindennapi jelenség, hogy nincs munka. Ami nem igaz. Van munka, csak nem mind szellemi, vagy nincs meghirdetve. A munkáltatók is úgy ügyeskednek, hogy több feladatot egy ember lásson el, így számbelileg nem foglalkoztatnak több munkaerőt. Pedig kellene…

   A munkaügyi központokban hosszú sorokban állnak az emberek, akiket legtöbbször egy tanfolyamra küldenek el, esetleg három hónapos munkát kaphatnak. Utána megint semmi. A munkanélküli segélyből nem lehet megélni, önálló életet kezdeni. Ez visszaesés az ingatlan piacnak, új családok sem alakulnak.

   Tovább tanulásra ösztönöz a média, a kormány, a pedagógusok – hányszor mondták nekem is a felsőfokú oktatási intézménybe való jelentkezést. Ameddig tanulunk, addig se kell munkát adni…

   Ugyanakkor sok a diplomás munkanélküli, akik beérhetik kevesebbet fizető munkával vagy enged az agyelszívásnak.  A hiányszakma tanulás tűnik a legjobb befektetésnek. Kapcsolatok kiépítésével, utánajárással előbb-utóbb állás is lesz. A kérdés csak az, hogy meddig? Sajnos erre senki sem tud válaszolni.

Mesi

Szerző: MCIS  2011.08.30. 20:53 1 komment

Címkék: munka tanulás szakma munkanélküliség diploma

A bejegyzés trackback címe:

https://mcis.blog.hu/api/trackback/id/tr543191516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metal89 2011.09.26. 18:32:12

Ez sajnos így van.
Hiába a munkanélküliség elleni kampány, ha tovább nő a nem dolgozó magyarok száma, ami elkeserítő.
A hiányszakmákkal kapcsolatban: ki az aki manapság hiányszakma tanulására adja a fejét? Szerintem nem sokan...
süti beállítások módosítása